Torstaina pääsin taas käymään mummolassa Sakun luona. Tällä kertaa siellä olikin ohjelmassa jotain vallan erikoista.

Ensiksi Iskä, Ukki ja iso-Ukki pukivat päällensä ja lähtivät kohti rantaa. No, Sakun kanssa arvelimme, että nyt on tiedossa kalareissu, koska he laittoivat myös kumisaappaat jalkaansa. Sakulle ja minulle oli suuri yllätys, kun Iskä ja Ukki lähtivät kävelemään kohti kaislikon reunaa jotkin ihme torrakot olkapäillään.

Iskä ja Ukki kävelivät vain yhä syvemmälle kunnes ensin Iskältä meni vettä kenkään, koska Iskällä oli kaikista lyhyimmät varret saappaissan. Ei kuitenkaan mennyt kovinkaan kauaa kunnes myös Ukilla lurahti vettä kenkään. Ei tuo veden kenkään meno näyttänyt haittaavan Iskää ja Ukkia ollenkaan, koska he menivät aina vyöttäisiään myöten järveen ja me Sakun kanssa tietysti perässä.

Sitten Ukki alkoi niittämään kaisloja ja Iskä alkoi uittamaan leikattuja kaisloja rantaan kävelemällä kaislojen takana niin, että kaisloista muodostui lautta. No, me tietysti Sakun kanssa arvelimme auttaa Iskää kaislojen uitossa, joten aloitimme seuraamaan Iskän perässä. Minä tietysti innokkaana tyttönä ajattelin, että siinä kaislalautan päällä olisi kiva matkustaa, joten näppäränä tyttönä kiipesin Iskän ohi kaislalautan päälle. Vaan siitäpä Iskä hermostui vallan tavattomasti ja komensi minut pois kaislalautan päältä väittäen, että kaislalautta ei kulkisi yhtään mihinkään, koska kaislalautta muka ei kannattanut 25 kg:a painavaa saksanpaimenkoiraa.

Koska Iskän perässä kävely oli kovin tylsää, niin päätin alkaa auttamaan iso-Ukkia kaislojen vetämisessä rantaan. Iso-Ukin vetäessä kaislanippuja haravalla rannalle, niin minä kiskoin kaislat suullani kaisla kerrallaan rantaan.

Vaikka kaislojen uitto ei kestänyt kuin pari tuntia, niin päivä oli kokonaisuudessaan todella rankka, koska samana iltana ja seuraavana päivänä en jaksanut tehdä muuta kuin maata.