Lauantai aamuna Iskä ja Äippä alkoivat pakata tavaroita kassiin ja minä aavistelin, että ollaan lähdössä jonnekin. No asiasta minua vähän ennen lähtöä valaistiinkin, että ollaan menossa Mummolaan Sakun luo. Hyvä, että maltoin odottaa lähtöä. Äippä tuumasikin että näyttää siltä, etten pysy nahoissani.

Mummolassa olikin jo Saku ja Lissu, joten päästiin heti jyräämään keskenämme, sillä paljon me ollaankin leikitty yhdessä. Saku tosin ei aina viitsi tulla samaan leikkiin meidän tyttöjen kanssa. Me ollaan Lissun kanssa autettu Ukkia puutarhahommissa, me päätettiin vähän karsia pihakoivun alimpia oksia, jotta ruohonleikkuu olisi helpompaa sekä päätettiin, että piha pensaiden leviäminen on estettävä ja kaivettiin kuoppa. Kuoppa käy kuulemma meille poterosta, mikä se sitten lieneekään, mutta kyllä sinne hyvin tällainen pieni saksanpaimenkoira basenjin kanssa mahtuu.

Tassun pesuahan siitä sitten seurasi, mutta vaikka Saku ei puuhan osallistunut, niin sille kyllä kävi huonoin nakki. Äippä päätti pestä Sakun. Saku ei tosin ollut järin innostunut suihkuun menosta. Kun Saku näki Äipän pesu valmistelut, niin Saku otti jalat alleen ja lähti mummon ja ukin luo turvaan. Mutta eipä Saku sillä saanut kuin lykättyä suihkuun menoa.

Eväs puolikin on Mummolassa aina kunnossa, lauantaina saatiin minulle uutta herkkua. Äippä paistoi mummon ja Saaran kanssa lettuja, ne maistui todella hyvälle. Vähyydessä vaan oli vika, olisin kyllä syönyt enemmänkin kuin ne kaksi mitkä sain. Ja muutenkin täällä on aina kaikkea hyvää ruokaa, kumpa kotonakin olisi aina näitä herkkuja, vaikka kyllä kotonakin kelpo ruuat on.