Käytiin taas tänään Iskän ja Äipän kanssa Mummolassa, kun Ukilla oli syntymäpäivät, onnea Ukille vielä kerran. Mummolassa oli tietysti vakiokalustoon kuuluvana paikan päällä myös Saku sekä Lissukin oli tullut käymään. Me jyrättiin Sakun kanssa aluksi paljon keskenämme ulkona ja Lissu oli sisällä. Lissun ulkoilut ovat viime viikoina olleet hivenen kortilla naiseuden saavuttamisen johdosta ja varmaan karkumatkallakin on osuutensa asiaan.

Sisällä me sitten jyrättiin Lissun kanssa, kun Saku ei viitsi meidän "akkapainiin" ottaa osaa. Saku piti sillä aikaa vahtia yleisestä järjestyksestä sekä sisällä että ulkona. Kerran Saku totesi, että nyt ei ole asiat reilassaan pihalla ja alkoi ikkunan luona murista, no me tytöt kiinnostuttiin tietysti siitä, että mikä nyt on. Lissu säntäsi nojatuolin kautta ikkunalaudalle seisomaan ja katsomaan, että mitä pihalla tapahtuu ja minä päätin ottaa mallia siitä. Yleensä nousen vain joko lämpöpatteria tai ikkunalautaa vasten seisomaan ja siitä tukin pihaa. Tavallisuudesta poiketen otinkin nyt samanlaisen vauhdin kuin Lissu ja yritin hypätä ikkunalaudalle, mutta eihän siitä tietenkään tullut mitään. Vauhtini tyssäsi alkuunsa ja mojautin pääni ikkunaan, hyvä etten sentään ikkunan läpi mennyt, olisi voinut minulle käydä huonosti ja Iskä ja Äippä olisi varmaan saanut muutaman yövieraan. En kyllä ymmärrä, miksi Ukki ei ole aikanaan taloa tehdessään voinut tehdä saksanpaimenkoiralle sopivia ikkunalautoja. Minäkin olisin halunnut seistä ikkunalaudalla kuten Lissu, mutten nyt sinne mitenkään mahtunut.

Kuulin kyllä, että Saku oli kerran minun ikäisenäni onnistunut pääsemään ikkunalaudalle kun Ukki oli ollut lähdössä pilkille naapurin sedän kanssa, eikä ne olleet ottaneet Sakua mukaan(hirvittävä vääryys!). Silloin Saku oli hypännyt ikkunalaudalle ja katsonut sieltä Ukin kalalle lähtöä. Siinä oli kuulemma olleet Mummon kukat vaarassa pudota alas ja loppujen lopuksi Sakulla oli ollut ongelma miten päästä sieltä alas ilman suurempia vahinkoja.