Eilen aamulla minut vaihteeksi pakattiin autoon ja tällä kertaa pidemmäksi aikaa kuin normaalisti, joten ei ainakaan Sakun luo oltu menossa. Ajettiinkin ihan eri suuntaan. Reilun tunnin ajelun päätteeksi oltiin perillä, tulitiin Iskän kotipaikalle käymään, eli toiseen Mummolaani. Aluksi piti tietysti kaikki haukkua, kun en ihan muistanut, että ketä nämä ihmiset on ja paikkakin piti varmaistaa tutuksi haukkumalla. Olen toki aiemminkin täällä käynyt, mutta kuitenkin sen verran harvakseltaan, että pitää aluksi olla varuillaan.

Olin Mummolassa paljon ulkona ja tutkin paikkoja sekä yksin ja muiden kanssa yhdessä. Ruokailun jälkeen iltapäivällä käytiin Iskän ja Äipän kanssa kävelyllä läheisessä metsässä. Se olikin todella kivaa, juoksentelin paljon ympäriinsä ja loikin sekä hypin kuin keväällä ensimmäistä kertaa laitumelle päässeet varsat. Iskä ja Äippä nauroivatkin, että olenkohan minä tosiaan koira kun liikkuminen muistuttaa kaikkea jäniksestä kenguruun muttei oikein koiramaista liikkumista. ;) Pitihän sitä tietysti testata taas myös lintukoiran taitojanikin. Siinä hyppiessäni ja pomppiessani sattui nenäni edestä lähtemään joku lintu lentoon joka tietysti olisi pitänyt saada kiinni. Mutta sillä linnun ryökäleellä kun on siivet ja se lähti lentoon, olisin sen muuten aivan varmasti saanut kiinni. Niin ja Mummolan pihassa yritin myös metsästään talitiaisia, mutta nekin vain härnäsivät minua ja pomppivat puun oksilla niin, etten yltänyt niitä kiinni saamaan.

Tänään päivällä sitten suunnattiin takaisin kotiin, kaikki lintujen metsästykset ja tutkimusmatkani painoivat tassuissani jo niin, ettei pitkää matkaa tarvinnut ajaa kun pääni alkoi pilkkiä. Kotiin päästyä vetäisin evään napaani ja painuin patjalle vähäksi aikaa maaten. En kyllä kovin pitkään kerennyt makoilla, kun Lissu tuli Jussin ja Saaran kanssa käymään. Me tytöt jyrättiin kuten tavallisestikin, eikä mistään rähinöistä tai muusta ollut tietoakaan. Meidän edellinen rähinä johtuikin Lissun pitkittyneistä juoksuista. Lissu kävi sen takia ihan lääkärissä ja sai hoidon siihen ja nyt kaikki on jo kuin ennenkin. Lissun ja porukoiden lähdettyä kävinkin pihalla tarpeillani ja painuin sohvalle makoilemaan ja katsomaan Iskän kanssa leffaa. Leffan katsomisessa Iskän kanssa on se hyvä puoli, että yleensä saan samalla herkkuja, tällä kertaa listalta löytyi juustosuikeroita. Mutta painun nyt takaisin leffaa kattomaan kun mainoskatko on ohi. ;)