Lissu tuli meille tänään hoitoon, JEE! Mummo oli soittanut Äipälle päivällä ja kysynyt voiko Lissu tulla meille tänään illasta hoitoon, kun Mummo oli Ukin kanssa menossa kauppaan. Äippä oli sanonut, ettei meillä ihmeempää iltaa varten ollut ja niin Lissu sai tulla meille kylään. Äippä kävi hakemassa Lissun Mummolasta kun samalla vei Lissun mamin sinne autoaan hakemaan. Lissun Mami oli menossa käymään jossakin ja tulee huomenna takaisin.

Äippä kertoi, että Lissu oli pipattanut autossa Maminsa perään kun he olivat Äipän kanssa yhtäaikaa lähteneet Mummolasta. Lissu oli jopa yrittänyt tulla syliin kun Äippä ajoi autoa, mutta Äippä ei ollut Lissua silloin syliin ottanut. Uudestaan Lissu oli alkanut pipattamaan kun Äippä oli ajanut meidän pihaan. Lissu oli suoraan autolta meidän ovelle, vaikka Äippä meinasi aluksi, että josko Lissu olisi pissillä käynyt ennen sisälle tuloa. Ei ollut Lissu malttanut jäädä enää ulos, vaan kiire oli meille.

Lissun kanssa normaaliin tyyliin jyrätiin ja kisailtiin leluista. Jokunen rinkikin me tytöt meillä juostiin. Iskä huvikseen laski, että yhdelläkin "piiri pieni pyörii" -lenkillä me tytöt joustiin 15 kertaa sama lenkki. Iskä korjasin myös Lissun taluttimen, kun se oli hiukan rikki. Iskä on näppärä noissa hommissa.

Kun talutin oli kunnossa, suunnattiin me porukalla lenkille, Iskä talutti minua ja Äippä Lissua. Meillä tytöillä olikin kiire pissille, Lissu teki tuhdimpaakin tavaraa samalla reissulla, mutta minä en malttanut siihen puuhaan rueta. Olisin halunnut vain jyrätä Lissun kanssa lenkillä. Siinä vaiheessa Äippä ja Iskä päättivät, että kävellään eri matkaa lenkki ja niinpä Lissu ja Äippä kulkivat edeltä pienemmän lenkin ja me tultiin perästä isompi lenkki. Osa matkaa lenkistä me Iskän kanssa juostiin, kun kahden oltiin liikkeellä. Äippä kulki lissun kanssa pienemmän lenkin sen vuoksi, kun Lissulle meinasi tulla kylmä, vaikka Lissulla oli takki päällä, jonka Mummo oli ostanut Lissulle joululahjaksi. Mummo antoi vain takin etukäteen Lissulle lahjaksi kun ilmat on jo kylmiä.

Kotiin kun pääsin oli  Äippä jo tullut sisälle Lissun kanssa ja olipa Mummo ja Ukkikin tulleet sillä välin. Voi sitä riemua, kun meillä olikin niin paljon vieraita kerralla. Hetki me vielä jyrättiin Lissun kanssa, ennen kuin Lissu lähti Mummon ja Ukin mukana Mummolaan Sakun luo. Minä kuulemma pääsen Mummolaan loppu viikosta. Lissun lähdön jälkeen Äippä putsasi taas minun silmät ja sen operaation jälkeen sain palkan ja ruuan minkä Iskä oli minulle tehnyt. Sittenpä onkin uni maistunut.