Viikonloppuna mummolassa käydessäni sain ilokseni havaita, että sinne oli hankittu uusi juoma-automaatti. Tämä uusi juoma-automaatti on sellainen pieni, näppärä pullo, josta saa vettä kun joku ihminen painaa pullon kaulalla olevasta kahvasta.

Jostain syystä Saku ei pidä siitä juoma-automaatista, sillä se vain murisi ja näytti Mummolle hampaitaan kun mummo osoitti juoma-automaatilla Sakua ja painoi kahvasta pari kertaa. Ilmeisesti Sakulla ei ollut jano juuri sillä hetkellä.

Mutta minä tyttö hoksasin melkein heti miten sitä juoma-automaattia käytetään: Kun mummo painaa kahvasta, niin kuono pitää heti työntää juoma-automaatin suuttimeen, jolloin voi juoda helposti. Kun harjoittelin siitä juoma-automaatista juomista, niin koetin aluksi napata juoma-automaatista suihkuavan vesisuihkun kaukaa kiinni, mutta se ei ollut kovin hyvä idea, koska vesisuihku pisteli kovin ikävästi kuonolla.

Äippä kyllä selitti minulle sen juoma-automaatin todellisen luonteen: Kun Saku oli ollut pieni pennun hupakko(voitteko kuvitella, että Saku olisi ollut joskus pieni pennun hupakko?), niin Saku on koulutettu tuolla juoma-automaatista suihkuavalla vesisuihkulla, johon oli sekoitettuna pari tippaa sitruunanmehua. Ja nykyisin juoma-automaatti on käytössä kun Lissulle opetetaan pöytätapoja. Lissun mami saisi kyllä opetella olemaan kastelematta minun Äipän perunoita, kun hän kouluttaa Lissua. ;-)