Ukilla on vallan hyvä ruokaresepti kotailtoihin, jolla ruokitaan koko lauma.
Ensiksi
otetaan lohipalat maustumaan kalamausteella muutamaksi tunniksi. Jos
lohipalat ovat jäässä, niin ne pitää sulattaa esimerkiksi pöydällä,
jolloin minun on ehdottomasti vahdittava niitä lohenpaloja jotteivat ne
siitä vain karkaa minnekään. Koirien lohipaloja ei kuitenkaan mausteta,
jottemme saa liikaa suolaa.
Sillä aikaa kun lohenpalat
maustuvat, niin kuoritaan perunat, keitetään ne ja sitten kuutioidaan
ne. Sen jälkeen kun lohenpalat ovat maustuneet, niin otetaan reilun
kokoisi foliopaloja, joiden pohjalle laitetaan hivenen öljyä ja
leivinpaperin palanen. Sen jälkeen leivinpaperin päälle laitetaan
lohenpala annos perunakuutioita ja miniporkkanoita. Sen jälkeen koko
komeus peitetään Aurajuusto murusilla. Tämän jälkeen koko nyytti
kääritään kasaan ja nyytin päälle laitetaan vielä toinen foliopalanen,
jotta nyytti pysyy varmasti kasassa.
Nyyttejä paistetaan
avotulella kotakeittiön muurinpohja-alustalla tunnin verran. Nyyttien
kypsyysasteen voi testata koirien nyyteillä. Ja kaikista varmin merkki
siitä, että nyytit ovat kypsiä, on se että koirat tulevat norkoilemaan
kodan sisälle. Kyllä koiran kuono kertoo kypsän kalan.
torstai, 31. elokuu 2006
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.