Tänä viikonloppuna meillä oli Sakun ja Lissun kanssa pienimuotoinen kisaviikonloppu. Kisat käytiin Mummolassa ja lajina oli Mummolan pihan kierto. Ja sitten rataesittelyyn, Ukki ole hyvä:

"Mummola on erittäin vaativa rata, joka koostuu pitkistä suorista ja erittäin tiukoista mutkista. Mummolan radalla vaaditaan koirilta erittäin hyvää kiihtyvyyttä ja kynsiltä erittäin hyvää pitoa etenkin talvisin.

Mummolan ratakierros aloitetaan Mummolan ovelta, josta lähdetään kiihdyttämään pitkälle suoralle kohti ensimmäistä Navetan mutkista, joita on yhteensä neljä yhdeksänkymmenen asteen kulmassa. Navetan mutkien vaarallisin osuus on takasuora, jossa traktori saattaa vaihtaa paikkaansa kisaviikonloppujen välillä.

Navetan mutkien jälkeen kiihdytetään kohti Puuliiterin mutkaa, joka sekin on yhdeksänkymmen asteen kulmassa ja avautuu kohti Mummolan keittiön mutkaa. Mummolan keittiön mutka on myöskin erittäin tiukka yhdeksänkymmenen asteen mutka, joka avautuu takasuoralle.

Takasuoralla koirat kiihdyttävät itsensä täyteen vauhtiinsa ja se päättyy Kaivojen pensaan neulansilmämutkaan, jonka jälkeen kiihdytetään kohti uutta kierrosta.

Mummolan radan varikkopysähdyksen kestoa on vaikea arvioida ennakkoon, koska milloinkaan ei voi ennakolta tietää kuinka nopeasti kaikkien koirien yhteinen varikkohenkilöstö huoltaa koirat ja kuinka nopeasti koirat päästetään varikon ovesta uudelle kierrokselle.

Mummolan radan nopein kierros on tiettävästi Lissun nimissä ja se on ajaettu kesällä 2005."

Ensimmäisenä kisapäivänä Lissu kävi hakemassa minut Mummolaan kisoja varten, jolloin olivat ensimmäiset vapaat harjoitukset. Vapaissa harjoituksissa testailimme kynsiemme pitoa ja harjoittelimme kisataktiikkaa varten.

"Kisa ajetaan todennäköisesti kolmen varikkopysähdyksen taktiikalla, sillä ainakin vapaissa harjoituksissa ajettiin Navetan mutkia 11 kierrosta pysähtymättä." Tämän lisäksi Ukki arvioi, että viime vuosien mestari, Herra ja Hidálgo, Saku ei olisi enää kunnossa, vaan kärsisi jousitus- ja voimansiirto-ongelmista. Todennäköisesti Saku ei tule ajamaan koko aika-ajoihin varattua aikaa, vaan keskittyy lepäämään.

Aika-ajopäivä valkeni kireässä pakkasäässä, sillä aamulla oli jopa yli kaksikymmentä astetta pakkasta. Pakkassää tiesi selvää etua saksanpaimenkoiratallin Sakulle ja Donnalle, sillä afrikkalaisen Basenji-tallin edustaja Lissu ei siedä kovin hyvin kylmää.

Kuten jo ennalta arvioitiin, niin Saku ei käyttänyt koko aika-ajoille varattua aikaa. Myöskään Lissu ei käyttänyt koko aika-ajoihin varattua aikaa, vaan kävi välillä lämmittelemässä sisällä varikolla. Donna käytti koko aika-ajoihin varatun ajan hyväkseen pystymättä kuitenkaan lyömään Lissun jo aika-ajojen alussa juoksemaa nopeinta kierrosta. Näin ollen lähtöjärjestys muodostui Lissun otettua paalupaikan, Donna kakkosruudun ja Saku otti kolmannen lähtöpaikan.

Kisapäivä alkoi pienellä lumisateella, joka peitti radan viisisenttiseen lumipeitteeseen, joka kuitenkin lenti tiehensä kisa-aamun vapaiden harjoitusten aika.

Kisat alkoivat miedän rynnätessä varikon ovesta pihalle. Lähdössä Lissu jäi kuitenkin suurempien saksanpaimenkoirien jalkoihin. Kuitenkin lähtöruuhkan selvittyä Lissu pankaisi Sakun ohi, joka ilmeisesti tekniikkaongelmien vuoksi keskeytti heti alussa. Näin ollen todellinen kisa käytiin Lissun ja Donna kesken.

Lissu otti Donnan kiinni jo ennen ensimmäistä Navetan mutkaa ja ohitti Donna Navetan mutkien takasuoralla. Lissu ja Donna eivät kuitenkaan kiertäneet täyttä kierrosta vaan lähtivät kiertämään pelkästään Navetan mutkia vaihdellen välillä ja jopa kiertämissuuntaa.

Tällä tavoin mentiin koko kisaviikonloppu ja eikä me sitten päästy selvyyteen siitä, että kuka meistä loppujen lopuksi voitti Mummolan kisat.