Ruusu ja Roosa haastoi minut äipän kanssa kertomaan meidän ekoteoista.

1234004.jpg

Lähetä tämä ruusukimppu vähintään viidelle blogi-ystävällesi tai sähköpostilla ystävillesi! Mainitse oma päivän ekotekosi ja pyydä vastaanottajaa mainitsemaan oma ekotekonsa uusien haasteiden yhteydessä.

Meidän ekotekoja on,
  1. Roskat lajitellaan mahdollisimman pitkälle.
  2. Lenkkeillessä kerätään kaikki tyhjät pullot ja tölkit ja palautetaan kauppaan, rahallisen hyödyn asiasta jakavat pikkusiskot.
  3. Iskä ja äippä käyttävät kauppakasseja, siis eivät osta muovipusseja, kuin enintään hätätapauksessa, säästyy luontoa ja rahaa.
  4. Äippä yleensä sammuttelee myös turhaan palavia lamppuja, vaikka ei me missään pimeydessä eletä.
  5. Lampuissa käytetään mahdollisuksien mukaan energiansäästölamppuja
  6. Ruokaa laitetettaessa tehdään mahdollisuuksien mukaan myös muut leipomukset yms, esim. uunia lämmitettäessä ja ruokaakin kerralla sen verta reilusti, että sitä riittää seuraavallekin päivälle, jolloin mikro toimii ja hoitaa hommansa.
  7. Talvella hyödynnetään kylmät ilmat ja säilytetään ja jäähdytetään ruuat ulkona parvekkeella, varsinkin kun sinne ei linnutkaan mene lasituksen ansiosta
Siinäpä pientä listaa mitä meillä tehdään. Haastetta en nyt erikseen kenellekkään nimikoi, mutta sen voi ottaa kaikki kävijät, jotka blogiani nuuskivat. :)